Baskı Sonrası
Kalite kontrol, laminasyon, kesim, katlama, yapıştırma, asetat pencere ve yüzey işlemleri sonrasında paketleme ile en hızlı ve kaliteli sevkiyat planlama ile hizmetinizdeyiz.

Ondüle Hazırlık
​​​​​

Ondüle hazırlıkları gelen siparişlerin ondüle hattındaki kesim ebadına göre kombine yapılması çalışması ile başlar. 2’li ya da 3’lü kombineler ağırlıktadır. 132 cm ya da 183 cm ölçüleri çoğunlukla tercih edilen üretim ondüle ebadıdır. Fire oranlarını en aza indirmek için doğru kombine çalışması çok önemlidir.ATEŞLER AMBALAJ dalga çeşitlerine göre farklı ondüle tiplerinde üretim yapabilmektedir. E Dalga, B Dalga, C Dalga ve bunların bir arada kullanıldığı çift kat dopel ürün kombinasyonlarını hazırlanır. E-B Dalga dopel, E-C dalga dopel, B-C dalga dopel kombinasyonları ihtiyaç duyulan mukavemet ve koruma özelliklerine göre tercih edilebilir. Dalga tipleri her bir dalganın yüksekliği ve belirlenmiş uzunlukta kaç adet dalga olduğuna göre ve uluslar arası standartlara göre sınıflandırılmıştır. Örnek olarak E dalga bir ürün 1,5-2 mm yükseklikte iken C dalga bir ürün 3,5-3,7mm yüksekliktedir.

 

% 100 geri dönüştürülebilir karton kağıt kullanımı ile gerçekleşen ondüle üretimi, doğaya dost ve kullanım avantajları çok fazla olan bir malzeme cinsidir. Oluklu tabakanın taşıyıcısı olarak kullanılan Linerboard Testliner; geri dönüşümlü kağıt esaslı olarak iç ve dış yüzde kullanılan taşıyıcı kağıda verilen isimdir. Beyaz üst yüzeyli ya da kahverengi tonlarda farklı malzemeler olabilir. Linerboard Kraftliner; selülöz esaslı ilk ürün kâğıttan üretilen taşıyıcıya verilen isimdir. Tanım olarak, liflerinin %80’den fazlasının kimyasal sülfat veya soda uygulanması ile elde edilmesini içerir. Beyaz yüzlü ya da Kahverengi yüzlü üretimleri bulunmaktadır. Saman ve geri dönüşümlü kağıt karışımı kullanılarak hazırlanan Saman Kağıt Fluting dalga yapımında kullanılır. Soğuk havada muhafaza ürünleri için özel olarak muamele edilmiş NSSC (Neutral Sulfite Semi Chemical) Fluting dalga Neme ve Isıya karşı dayanıklı olarak kullanılır. Liflerinin %65 inden fazlası beyazlatılmamış sert odun liflerinden yarı kimyasal işlem ile eldesi şartı vardır. BST Patlama Testleri ve CMT Yüzey ezilme testleri ile kontrol edilen ürünler müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun üretimi garanti etmek üzere seçilmektedir.

 

 

 

Laminasyon
​​​​​​

Ofset baskıda hazırlanmış olan dış yüz kartonu ile ondüle tabakası birbirine yapıştırılarak lamine edilir. Sıvama işlemi olarak da isimlendirilen laminasyon, özel laminasyon makinelerinde karton ve oluklu dalgaya zarar vermeden hassas bir şekilde ustalıkla üretilir. Kullanılması gereken tutkal oranları çok önemlidir. Laminasyon performansının testinde ürünün tam yapışması, kuruluk derecesi, yapışma sertliği, kuruma hızı, mukavemeti incelenir. Değerlerin ideal olması çok önemlidir.

ATEŞLER AMBALAJ makine parkurunda 110x145 cm ve 148x148 cm ölçülerinde laminasyon yapabilen DLG Tam Otomatik Sıvama Makineleri kullanılmaktadır.

Laminasyonu biten ürünlerin bir gün dinlendirilmesi gerekir. Sipariş teslim tarihleri dikkate alınarak ürünler dinlenmeye bırakılır.

Kesim​​​​​​

ATEŞLER AMBALAJ tecrübesi ile karton ambalaj imalatında kesim bölümünde dikkat edilmesi gereken tüm kalite etkenlerine çok iyi derecede hakimdir. Kesim bölümü kutunun can alıcı imalat aşamasıdır. Burada dikkat edilecek detaylar kutunun müşterilerimiz tarafından kullanımı sırasındaki kullanım kolaylığı ve hızını etkileyen üretim detaylarıdır. Makinelerimiz her bir ayrı tasarımda kutunun kesime alınması öncesinde hassas bir ayarlamadan geçer. Bıçak kesiminin ofset baskıdan gelen karton üzerindeki tasarıma uygun olarak tam ve doğru yerlerden yapılması sağlanır. Pilyaj; kat yerlerine uygulanan, kesimde işleminde karton kalınlığına göre derinliği ayarlanmış olması gereken iz verme işlemidir. Kat yeri izlerinin doğru derinlikte iz vermesi ve tam olarak doğru noktaya uygulanıyor olması gerekir. Aksi halde bir sonraki aşama olan yapıştırma katlama makinelerinde problem çıkacak ve en ufak hata tüm üretimin israfına sebep olacaktır. Ayrıca elle katlama yapan veya otomatik ambalaj kutu makinesi kullanan müşterilerimizin işlem hızları etkilenecektir. İşlem hızlarının hem ATEŞLER AMBALAJ bünyesinde hem de müşterilerimizde yarı yarıya düşmesine sebep olacak bu hatalar kesim ustalarımız tarafından dikkatli kontroller yapılarak önlenmektedir.

İlk kontrolleri neticesinde bıçak levhasının makineye doğru yerleşimi ve doğru kesim özelliklerinin uygunluğu sağlanmış siparişin kesimi BOBST, BFK, MIRAE markalı makinelerimizde seri şekilde yapılır.

Katlama ve Yapıştırma​​​​​​

ATEŞLER AMBALAJ kutu üzerindeki kesim ve şekil özelliklerine ve müşterilerimizin kullanım bilgilerine göre katlama ve yapıştırma makinelerinde kutuları son bir işleme daha alacaktır.Omega 130, Omega 145 4-6 nokta yan ve dip yapıştırma makineleri, Lamine 2000 çift yapıştırma makinesi, Uğur otomatik dikiş makinesi, Uğur elle dikiş makinesi ve asetat Pencere Makinesi ile işlemler yapılmaktadır.
 

Farklı kutuların farklı yapışma ve katlama özellikleri bulunmaktadır. Yapıştırma yapılmayacak ve elle kapatılacak kutular kilit sistemine göre tasarlanmıştır, Amerikan geçme kilit sistemi bir örnektir. Diğer kutularda yapışma özellikleri ile otomatik ve hızlı kullanıma uygun kutular, yan yapıştırma, yan-dip yapıştırma, dört noktalı yapıştırma, altı noktalı yapıştırma ve dikişli kutu olmak üzere adlandırılır.
 

Varsa selefon kaplaması, gofraj, ve varsa asetat pencere yapıştırma yapılmış ürünler, kulaklar ve kapaklara ait katlama özellikleri ve yapıştırma yapılacak yüzeyler dikkate alınarak makine hazırlığına başlanır. Örnek kutu, katlama ustaları tarafından incelenir ve makinede katlama sırası belirlenerek, yapıştırma noktalarının yeri ayarlanarak makine işlem sırası hazırlığı yapılır. Hataları önceden engellemek çok önemlidir. Yavaş hızda deneme yapılarak makine ayarlarının tamamlanması işlemi, kutunun detay özelliklerine göre önemli sayılabilecek miktarda zaman alan bir işlem sürecidir. Makinelerde işleme alınacak tüm siparişlerin doğru zamanlama planlamalarını yapmak için her makinede işin hazırlık aşamasına ait bu süreleri dikkate almak gerekmektedir.
 

Hazırlık aşamasında, kat yerleri ve katlama kolaylığı, patlama özellikleri, yapışma hataları ve çökme hataları kontrol edilir. Kutunun üzerindeki UV lak, dispersiyon lak veya selefon kaplama tiplerine göre yapıştırma ve yan katlama işlemleri için doğru tutkalı tercih etmek önemli bir detaydır. Bu şekilde hatasız bir yapışma sağlanacaktır. Üretim aşamasında birçok noktada sürekli kontrol ile aynı kalitede üretim sürekliliği sağlanır ve üretim tamamlanır.

.

Paketleme ve Sevkiyat
​​​

Üretim hattında katlama ve yapıştırma işlemleri biten ürünler paketleme öncesinde son testlerden geçerler. Kalite kontrol bölümümüzde kâğıt kalitesi, mukavemet, nem, şekil ve renk ve diğer özelliklere göre testlerden geçen ürünler, onaylandıktan sonra sevkiyat için hazırdırlar.

Müşterinin kullanım ihtiyacına göre koli içinde veya plastik çember ile adetli gruplanarak palet üstünde streç film korumalı olarak paketlenir ve sevkiyat için hazırdır. Alan kullanımı, rutubete karşı koruma sağlaması, kirlilik önlemesi, dağılmadan kullanımı, etiketlemesi, paletlerde köşebant desteği ihtiyacı dikkate alınmıştır.

Siparişte müşteriden onayı alınmış olan sevk tarihi ve aciliyet durumları da göz önüne alınarak lojistik planlaması yapılır ve sevk edilir.

Teklif Alın
Hemen Teklif Alın!